Nye indlæg

 

Er glas bare glas, og er det ligegyldigt hvilket glas der sættes i en billedramme?

30-04-2018 09:59
Foto:
Sommerfugl til venstre: Artglass/usynligt glas
Sommerfugl til højre: Almindeligt glas
 
Glas består hovedsageligt af smeltet kvartssand, som tilsættes forskellige tilsætningsstoffer for at give glasset de ønskede egenskaber.
Normalt vindues glas har et forholdsvis højt indhold af jernoxid, hvilket giver glasset en svag grøn tone, og tillader kun 80-85% af farvespektret at komme igennem. Dette kan man opleve hvis man står foran en butiksrude og ser sit eget spejlbillede. Dette spejlbillede er reelt de dele af farvespekteret som ikke kan komme igennem glasset og derfor kastes tilbage som et spejlbillede.
Hvis man monterer almindeligt vindues glas i sine billedrammer vil disse "manglende" farver få billedet til at virke gråt og dødt.
Et godt billedglas, er glas med et meget lavt indhold af jeroxid. Et eksempel herpå er artglass, også kaldet usynligt glas. Dette glas giver en meget bedre gengivelse af farverne og har under 1% reflektion. I praksis betyder det, at glasset er meget tæt på at være "usynligt". Dette glas kan også leveres med en speciel nano belægning, som spærrer for de skadelige UV stråler. UV stråler får med tiden farverne i billedet til at falme, gulner papir, ect. Denne type glas bliver normalt betegnet som museums glas.
Vi har ofte kunder som efterspørger "refleksfri" glas til deres billedramme. Som regel fravælges dette når kunden ser hvad refleksfri glas egentlig består af. Refleksfri glas består af almindeligt glas, som på den udvendige side er ætset med flussyre, hvormed overfladen bliver lidt ujævn og mat. Når der monteres refleksfri glas i en billedramme mistes mange fine detaljer i motiver, ligesom farverne virker falmede. Dette på grund af den materede overflade.
Endeligt kan der også benyttes plexi/akrylglas. Ved brug af denne type vil farverne ikke gengives optimalt. Desuden bliver denne type glas meget nemt ridset.
 
Lad os få en snak om glas til dine billedrammer.
 
Karsten Bonde
Snitteriet

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Snitteriet | CVR: 34513317 | Vesterskovgårdsvej 27, 8544 Mørke - Danmark | Tlf.: + 45 22857940